Ayasofya Forum
31 Temmuz 2010, 10:08:06 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Üyeler Google Tagged Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: "Ali Emîri Târihi - Ayasofya Binâsı Tarihi" Çevirisi Başlamıştır!  (Okunma Sayısı 1273 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Forum Kurulu
Yönetim Kurulu
Yeni Üye
*

Aldığı Teşekkür; 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Eylül 2008, 05:33:48 »

Daha önceleri de zaman zaman dile getirdiğimiz gibi, kütüphanelerden yazma eser temini ve bunların çevirisi ile ilgili çalışmalarımızdan ilki olan "Ali Emîri Târihi - Ayasofya Binâsı Tarihi" isimli eser, İstanbul - Süleymâniye Kütüphânesi'nden temin edilmiş olup, Tarih Öğretmeni Sayın Hüseyin GÖKSAL tarafından çevirisine başlanmıştır.

Eserin çevirisi için kolları sıvayan Sayın Hocamız Hüseyin GÖKSAL'a, eseri İstanbul - Süleymâniye Eski Yazma Eserler Kütüphânesi'nden temin eden sitemiz üyelerinden Adem YAKUT'a ve bu eserin temininde maddî manevî tüm desteklerini seferber eden site adminimiz Sayın Harun BOBUŞ'a teşekkürü bir borç biliriz.

Not: Çalışmanın 3-4 aylık bir zaman dilimini kapsayacağını okurlarımıza bildiririz.

« Son Düzenleme: 06 Ekim 2008, 20:11:24 Gönderen: Forum Kurulu » Kayıtlı

Ayasofya Yönetim Kurulu
faslan
Yeni Üye
*

Aldığı Teşekkür; 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2009, 23:47:44 »

Kıymetli "www.ayasofya.org" yönetici ve üyeleri.
Ben İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı'nda bir doktora tezi hazırlamaktayım. Tezimin konusu "AYASOFYA EFSANELERİ (TESPİT-İNCELEME)"
Çalışmamda, Bizans'tan başlayarak Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri de dahil olmak üzere günümüze kadar Ayasofya etrafında teşekkül eden tüm efsaneleri tespit edip halkbilimsel yöntemlere göre inceleyerek değerlendiriyorum. Kısa bir zaman sonra nihayete erecek olan tezimde yer alan efsaneleri tespit edebilmek için ilmi ölçülere uygun olarak, Ayasofya ile ilgili pek çok Osmanlıca yazma eser, onlarca Osmanlıca matbu eseri okuyup transkripsiyon  alfabesi kullanarak latinize ettim. Bunun dışında da özellikle Ayasofya ve çevresinde yüzlerce kaynak kişiyle mülakat yoluyla efsaneler derlemiş bulunmaktayım.
Bu iletiyi yazmamın sebebi hem tanışmak hem de Ayasofya ile ilgilenen kişileri benim çalışmamdan haberdar etmek. Aynı zamanda da ilgilenenlerin eğer varsa Ayasofya ile ilgili bildikleri efsaneleri benimle paylaşmalarını rica etmek.
Ayasofya ile ilgili bildiğiniz efsaneler varsa ki -ben yüzlerce efsane derledim ve çalışmama son vermek üzereyim fakat yine de gözden kaçan, ulaşamadığım bir efsane olabilir diye sizlerden, bildiğiniz efsaneleri benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Çalışmam bittiğinde ve basıldığında yine siz site yönetici ve üyelerini haberdar edeceğim.
Hayırlı Ramazanlar dilerim.
Ferhat Aslan.
sedatbalkan
Yeni Üye
*

Aldığı Teşekkür; 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2009, 16:03:04 »

sayın aslan aynı konuda bende 5 yıldır bir çalışma yürütüyorum.bana semeze@gmail.com adresimdem veya o533-4535762 numaralı telefonumundan ulaşabilirsiniz.saygı ve selamlarımla .kültür bakanlığı vekili hazine avukatı sedat balkan
faslan
Yeni Üye
*

Aldığı Teşekkür; 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 14 Eylül 2009, 17:08:50 »

Sayın Balkan,
çalışmanızın içeriği, sınırları ve kaynaklarınız hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Benim doktora tez çalışmam bir kaç aya kadar bitecek.
Fakat teze dahil etmediğim ve elimde olan diğer malzemeyi zaman içerisinde
peyderpey yayımlamayı düşünüyorum.
Sağlıcakla kalınız.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

8: Undefined index: related_topics
Dosya: /var/www/vhosts/ayasofya.org/httpdocs/smf/Themes/default/Display.template.php (main sub template - eval?)
Satır: 700